De Beste Thuis Fitness Set voor maar 29,95

Regelmatig naar de sportschool gaan, is voor mij geen optie. Wel dacht ik in het verleden dat de sportschool noodzakelijk was om een goed figuur te krijgen en houden. En inderdaad is mijn ervaring dat je voor een gezond en sterk lichaam, meerdere dingen moet doen, waaronder fitness of krachttraining. Met een thuis fitness set train je ook je spieren. Sterkere spieren maken dat je meer calorieƫn verbrandt en dat je er beter uit zien.

Variatie en portable

Nu zijn er werkelijk heel veel verschillende apparaten en sets die je eenvoudig thuis kunt neerzetten en gebruiken, die een lidmaatschap bij een sportschool overbodig maken. Ik heb er heel wat geprobeerd.

Druk bankjes met dumbbells en halters, een mini step apparaat, een buikspierwiel en nog meer. Of ik kon er te weinig mee, of het was te lastig meenemen.

Cardio is eigenlijk nooit lastig geweest. Zelfs in kleine ruimtes kun je je hartslag prima flink omhoog helpen. Ik heb daar verschillende HIIT-trainingen voor beschikbaar. Maar voor een compleet fitness programma, heb je ook krachttraining nodig.

“Ik herkende hem eerst niet omdat hij enorm was afgevallen”

Thuis-Fitness-Set
TRX | Afbeelding van Vivian Hylkema via Pixabay

Ongeveer 6 jaar geleden kreeg ik een nieuwe stuurman aan boord waar ik een aantal jaar eerder ook al mee gevaren had. Ik herkende hem eerst niet omdat hij enorm was afgevallen. Hij was bezig met een dieet maar trainde ook elke dag. Hij gebruikte een TRX suspension belt trainer. Dankzij hem heb ik kennis kunnen maken met de ideale fitness set. Sindsdien heb ik ook TRX suspension trainer. En dat bevalt me nu al ruim 5 jaar erg goed.

Complete thuis fitness set

TRX staat voor Total Resistance Exercises. Het is een systeem dat je (meestal) ophangt en waarmee je met je lichaamsgewicht een totale lichaamstraining kan doen. Je kan de verschillende spiergroepen apart trainen, maar eigenlijk is voor iedere oefening een gecombineerde spieractiviteit nodig. De belasting van de spieren kun je variƫren door je positie te veranderen.

Het systeem is klein en licht en zeer gemakkelijk mee te nemen naar buiten of op reis. In mijn geval, als zeevarende, makkelijk aan boord mee te brengen. Een kleine ruimte, met 2 vierkante meter vloeroppervlak en een deur om de trainer achter te haken is voldoende om die ruimte om te toveren in een volledige home fitness ruimte.

Buiten trainen

Het enige dat je nodig hebt om de TRX-trainer te kunnen gebruiken, is een sterk en hoog genoeg ankerpunt. Aan boord kan ik de set gemakkelijk ophangen aan een dek boven me en in de frisse zeelucht een training doen. Maar ook als ik thuis ben, en ga hardlopen in het park, gebruik ik de TRX voor het maken van mijn eigen trim parcours. Ik hang hem op aan een boom die mijn gewicht kan dragen en ga rondjes rennen. Iedere keer dat ik langs de TRX kom, doe ik een oefening. Zo wordt de cardio training een cardio fitness training. Dit is een van de vijf tips uit mijn blog Hardlopen Is Saai.

TRX-training van de dag

Als voorbeeld heb ik hier een training die onderdeel uitmaakt van een programma.

Gratis TRX-training

Met deze training zet je je hele bovenlijf aan het werk. De nadruk ligt op schouder-, borst- en rugspieren.

Het is mijn bedoeling om van de oefeningen die ik doe een hele serie te maken. Als jij ook aan de slag wilt met een TRX Home Training Set, dan raad ik je een suspension trainer te kiezen van Decathlon. Dit product is van de Decathlon ECO-lijn en is duurzaam geproduceerd. De set is goedkoop en erg handig. Ik ontvang een kleine vergoeding voor je aankoop en daar help je de site enorm mee.

Laat een reactie achter

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren